Blog

Τα αντίποινα διαψεύδουν τους υπονομευτές του Βέτο

Τα αντίποινα που υπέστη ο Κώστας Καραμανλής από την επομένη της ολοκλήρωσης της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, αποτελούν την ισχυρότερη διάψευση όλων των υπονομευτών του ελληνικού ΒΕΤΟ στην ένταξη των Σκοπίων στην Ατλαντική Συμμαχία με ονομασία που εμπεριείχε τον όρο " ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

Εάν δεν εθίγησαν συμφέροντα από το ΒΕΤΟ, ποιος ο λόγος των αντιποίνων;

Πηγή : politis-gr

Κυριακή, 11 Μαΐου 2008

Σε ανθελληνικό παραλήρημα προέβη ο Edward P. Joseph ,πρώην επικεφαλής του ICG (Ιnternational Crisis Group)


Φαίνεται ότι οι αναλυτές του συγκεκριμένου Ιδρύματος δυσκολεύονται να αποδεχτούν την εξέλιξη της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.

Έτσι αφού την προηγούμενη της συνόδου ο Edward P. Joseph «κάλεσε την Ουάσιγκτον και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες να δώσουν σαφές μήνυμα στην Ελληνική Κυβέρνηση , ότι πρέπει να αποδεχθεί το όνομα ”Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)”, διαφορετικά θα πληρώσει βαρύ ….πολιτικό κόστος» , επανήλθε με άλλες δηλώσεις.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «το ΝΑΤΟ ας εξετάσει σε όλη του τη διάσταση το πρόβλημα, συμπεριλαμβανομένης και της Χάρτας για τις σχέσεις καλής γειτονίας και να εξακριβώσει εάν η Ελλάδα πληροί τους όρους, όπως επίσης και το καθεστώς της ”μακεδονικής” μειονότητας και των άλλων μειονοτήτων στην Ελλάδα και να το εντάξει και αυτό στη συζήτηση (….!!!). 
Το θέμα της μειονότητας αποτελεί πηγή φόβου για την Ελλάδα και καθιστά ευάλωτη την ελληνική πλευρά. 
Πρέπει να επισημανθεί το ζήτημα για τη ”μακεδονική” μειονότητα και να ασκηθούν πιέσεις. 
Το θέμα της μειονότητας είναι ο λόγος που η Ελλάδα επιμένει τόσο πολύ σε όνομα, το οποίο θα αρνείται τη ”μακεδονική” ταυτότητα».

Τι είναι λοιπόν αυτό το περίφημο ICG (Ιnternational Crisis Group)που με ….περίσσιο θράσος ….επεμβαίνει και ζητά να μας επιβάλουν και θέμα ”Μακεδονικής” μειονότητας και από ποιους αποτελείται ;

Το International Crisis Group (ICG) ιδρύθηκε το 1995 και εδρεύει στις Βρυξέλλες ως μια διεθνής Μη Κυβερνητική Οργάνωση ( τι …άλλο!!!).

Το ICG ,όπως αναφέρει στο site του: «αναγνωρίζεται σήμερα γενικά ως η μεγαλύτερη στον κόσμο ανεξάρτητη(....!!!!!), μη κομματική, πηγή της ανάλυσης και παροχής συμβουλών σε κυβερνήσεις και διακυβερνητικούς οργανισμούς, όπως τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Παγκόσμια Τράπεζα, σχετικά με την πρόληψη και επίλυση θανατηφόρων συγκρούσεων» .

Για την …..ICG έχουν εκφραστεί κατά καιρούς διάφοροι , μεταξύ αυτών και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον «στην πιο ταραγμένη γωνιά του κόσμου, τα μάτια, τα αυτιά και η συνείδηση της παγκόσμιας κοινότητας »(…?), ο Colin Powell:« μια οργάνωση που μετράει»(…..??) και η Condoleezza Rice «μια ευρέως σεβαστή οργάνωση με ….επιρροή»(….????)

Για το θέμα των Σκοπίων έχουν εκπονήσει μελέτη το 2001 (greekamericannewsagency.com) την οποία ακολουθεί κατά γράμμα ο ειδικός απεσταλμένoς του ΟΗΕ .

Όλα όσα κομίζει ως προτάσεις του ο κ. Μάθιου Νίμιτς, από την αρχή της διαπραγματευτικής διαδικασίας μέχρι σήμερα περιγράφονται στην ανωτέρω μελέτη του 2001 και επαληθεύονται πλήρως !

Αναφέρονται ακόμα και στις διμερείς οικονομικές και πολιτικές σχέσεις με λεπτομέρειες ακρίβειας.

Επί πλέον η έκθεση κάνει λόγο για μακεδονική διάλεκτο και μακεδονική μειονότητα (δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο ότι ο κ. Νίκολα Γκρουέφσκι, τα …..επαναλαμβάνει στο επίσημο πρόγραμμα του κόμματος του, όπως έγραψα στο άρθρο μου «Κουταβάκι ή …κουτσαβάκι 5/5/08 ) και καταλήγει στην πρόταση για τριπλή ονομασία η οποία στην πρακτική της ανάλυση καταλήγει σε διπλή σύνθετη ονομασία.

Η έκθεση προβλέπει ξεκάθαρα την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς!

Και εδώ είναι το μοναδικό σημείο που ….δεν επαληθεύονται ! Δεν είχαν υπολογίσει (το 2001) την σθεναρή στάση της χώρας μας να κάνει χρήση του δικαιώματος για Veto.

Και επειδή ως γνωστόν κάθε μπαταρία έχει ….τον ”Γερμανό” της , έτσι και αυτή η ΜΚΟ ποιόν λέτε να έχει στο Δ.Σ; Ποιόν άλλο από τον....«Ανοιχτή Κοινωνία»(OSI) ….George Soros !!!!!(Όποια…πέτρα και αν σηκώσεις…..)

Και φυσικά ο κάθε ……Soros, θέλει και τον εφιάλτη του. Τον ρόλο αυτό τον αναλαμβάνει η κα…..Μαρία Λιβανού Cattaui, που είναι ελβετικής υπηκοότητας και ελληνικής καταγωγής και κατείχε την θέση του Αντιπροέδρου.   Δείτε εδώ: https://www.opensocietyfoundations.org/people/maria-cattaui