Blog

Οι Τούρκοι ετοίμαζαν εισβολή στη νήσο Ρω

"Ίμια ΙΙ" στο νησί της Ρω και αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό της χώρας σχεδίαζαν οι "σύμμαχοι" για να ρίξουν τον Κώστα Καραμανλή. Απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ που ήρθαν στο φως δείχνουν πως οι Τούρκοι ετοίμαζαν να καταλάβουν το νησί της Ρω

Έγγραφα-φωτιά, που αποκαλύπτουν το ρόλο φίλιων δυνάμεων στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας και εν μέρει εξηγούν το πώς οδηγηθήκαμε στη σημερινή ζοφερή κατάσταση, έφεραν στη δημοσιότητα τα Επίκαιρα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι "σύμμαχοι" για να ρίξουν τον Καραμανλή σχεδίαζαν "Ίμια ΙΙ" στο νησί της Ρω και αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό της χώρας.

Ειδικότερα, δύο άκρως απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ, το Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης Νο 53 με θέμα την Τρομοκρατία, και η Αναφορά Κατάστασης Ασφάλειας στο Εσωτερικό της Χώρας, με ημερομηνία 19 Αυγούστου 2009, δύο εβδομάδες πριν την προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον Κώστα Καραμανλή, αποκαλύπτουν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς κινδύνους που απειλούσαν την πολιτική σταθερότητα, την κοινωνική ειρήνη αλλά και την εθνική ακεραιότητα εκείνη την ταραχώδη περίοδο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Τούρκοι σχεδίαζαν θερμό επεισόδιο στο νησί της Ρω, στο μοτίβο των Ιμίων, κάτι που η ΕΥΠ γνώριζε νωρίτερα και είχε ενημερώσει την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.


Το απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ
Το έγγραφο της ΕΥΠ ήταν εξόχως αποκαλυπτικό ως προς τις κινήσεις που έκανε η Άγκυρα προκειμένου να κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή:
Την 28η Ιουνίου 2009, τουρκικό αλιευτικό σκάφος μήκος 25-30 μέτρων εντοπίστηκε αγκυροβολημένο στον όρμο Φραγκολιμνιώνα της νήσου Ρω, απ’ όπου απέπλευσε τις απογευματινές ώρες της 28ης Ιουνίου 2009, χωρίς να δημιουργηθεί περαιτέρω ζήτημα.
- Εν συνεχεία τα αρμόδια Ελληνικά Επιτελεία ανέφεραν ότι την 16η και 17η Ιουλίου, ομάδα αποτελούμενη από μία κορβέτα και δύο αποβατικά εκινείτο στην περιοχή Ρω – Μεγίστης – Στρογγύλης κατά τρόπο τουλάχιστον ασυνήθη (συνεχείς αλλαγές πορείας και ταχύτητας, κίνηση χωρίς πλοϊκό, παραβίαση ελληνικών χωρικών υδάτων).
- Την 22α Ιουλίου και περί ώρα 10.30 με 11.00, ελαστική λέμβος τύπου ζόντιακ της τουρκικής ακτοφυλακής εισήλθε στον λιμένα Αγ. Ιωάννης της νήσου Ρω και προέβη σε φωτογράφηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων, χωρίς η ενέργεια αυτή να γίνει αντιληπτή από τη φρουρά του νησιού ή το πλήρωμα του ναρκοθηρευτικού «Καλλιστώ», που ναυλοχούσε στον υπόψη λιμέν.
- Τις απογευματινές ώρες, στις 23 Ιουλίου, τουρκική άκατος προερχόμενη κατ’ εκτίμηση από την Ατάλεια, προσέγγισε τα παράλια της νήσου Ρω σε απόσταση 300 μέτρων και εν συνεχεία απομακρύνθηκε.
Παράλληλα, σε μία άλλη εξέλιξη, διαπιστώθηκε ότι οι τουρκικές αρχές διαθέτουν οπτικό υλικό από τη μεταφορά Ελλήνων στρατιωτών στη νήσο Ρω, που πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουλίου, γεγονός για το οποίο επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Στις 2 Αυγούστου και περί ώρα 10.30, υδροφόρα, η οποία έπλεε πλησίον της Ρω και εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων με πορεία προς το Καστελλόριζο και σκοπό τον ανεφοδιασμό της νήσου με νερό, υπεβλήθη σε έλεγχο μέσω UHF (ταυτότητα πλοίου, στοιχεία φορτίου και λιμένος κατάπλου) από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής που έπλεε εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.
- Τέλος, την 4η Αυγούστου το ελληνικό Λιμενικό Σώμα προέβη στον έλεγχο σκάφους που μετέφερε τούρκους δημοσιογράφους από το Κας, οι οποίοι προετίθεντο να φωτογραφήσουν την ελληνική στρατιωτική παρουσία στη Ρω και έπλεαν εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων (σημειώνεται ότι η διαδικασία ελέγχου παρακολουθούσε διακριτικά τουρκική άκατος, κινούμενη επί της οριογραμμής)αφορούσε το επίμαχο θέμα.
Και η ΑΟΖ

Το εν λόγω σχέδιο κατάληψης της νήσου είχαν εκπονήσει οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ώστε να φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων τη χώρα μας σχετικά με την οριοθέτηση της ΑΟΖ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα η αφορμή για το θερμό επεισόδιο θα δινόταν από στημένο επεισόδιο που θα εκδηλωνόταν κατά το χρονικό διάστημα του Ιουλίου-Αυγούστου του 2009 οπότε και θα είχε ως αποτέλεσμα την άμεση απόβαση των Τουρκικών δυνάμεων στο νησί με σκοπό να το καταλάβουν και να εξουδετερώσουν τους Έλληνες στρατιώτες.

Έτσι στη συνέχεια, όπως αναφέρεται, η Τουρκία θα προχωρούσε άμεσα σε επέκταση των χωρικών της υδάτων προκειμένου η Ρω να καταστεί τουρκικό έδαφος.

Σημειώνεται ότι οι Τούρκοι είχαν αρχίσει να προετοιμάζουν το έδαφος με τα  μαχητικά αεροσκάφη να έχουν αναλάβει ρόλο αντιπερισπασμού πραγματοποιώντας υπερπτήσεις και παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο ώστε η Ελλάδα να στρέψει τη προσοχή της εκεί και όχι σε αυτό που ετοιμάζουν.

Στόχος της Τουρκίας ήταν να κλιμακωθεί η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ενώ και Τουρκικά ΜΜΕ δημοσίευαν προπαγανδιστικά κείμενα προς αυτή τη κατεύθυνση.

Τα γεγονότα του Δεκέμβρη 2008 και ο ρόλος των ξένων μυστικών υπηρεσιών

Παράλληλα σύμφωνα με το ειδικό δελτίο ενημέρωσης της ΕΥΠ, με ημερομηνία 13 Ιανουαρίου 2009, αναφέρεται η συνεργασία ξένων δυνάμεων με τη νέα γενιά τρομοκρατών αλλά και η στοχοποίηση του τότε πρωθυπουργού.

Η ΕΥΠ παραδέχεται πως το εσωτερικό περιβάλλον της χώρας οκτώ μήνες μετά τα "δεκεμβριανά" παραμένει ασταθές με τα στοιχεία να δείχνουν πλούσιο έργο των τρομοκρατικών οργανώσεων που σκοπό είχαν την οικονομική απορρύθμιση της χώρας.

"Η εξεγερμένη μειοψηφία έχε ετερόκλητη σύνθεση αλλά ανατρεπτικό παρανομαστή", σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα το εν λόγω απόρρητο έγγραφο προηγήθηκε αυτού που αποκάλυπτε το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή υπό τη κωδική ονομασία "Πυθία 1".