Blog

Η δικαστική εξέλιξη του εθνικού εγκλήματος της αλλοίωσης των οικονομικών στοιχείων του 2009

Ζωή Γεωργαντά

Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2015

 

Η δικαστική πορεία του εθνικού μας ζητήματος της παραβίασης των Ευρωπαϊκών Κανονισμών για τον υπολογισμό του δημοσίου χρέους και ελλείμματος του 2009 και της παραποίησης ακόμα και των πρωτογενών στοιχείων (πχ χρησιμοποιήθηκαν πλαστά στοιχεία) προκειμένου να τεθεί η χώρα μας σε καθεστώς χρεοσυσσώρευσης για γενεές γενεών με συνέπεια να σερνόμαστε υπόδουλοι χωρίς εθνική κυριαρχία, χωρίς βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και με διαλυμένο το κράτος Δικαίου. Ο απώτερος σκοπός όλων αυτών ήταν να υποστούμε αφαίμαξη του εθνικού και ιδιωτικού μας πλούτου από τους ψευτοεταίρους μας δανειστές.

Θα περιγραφεί εν συντομία η κατάσταση όπως εξελίχτηκε μετά την αποτρόπαια πράξη της Ανακρίτριας κας Έλενας Πεδιαδίτη που με πονηρά κόλπα προσπάθησε τον Αύγουστο 2013 να βάλει στο αρχείο την εθνική προδοσία που διαπράχτηκε από τον πρόεδρο (Ανδρέα Γεωργίου) και δύο διευθυντικά στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ (Αθανασία Ξενάκη και Κων/νο Μολφέτα) που επιλέγησαν μεταξύ των υπαλλήλων της από τον Γεωργίου για να αντικαταστήσουν έντιμους Διευθυντές. της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνικής Στατιστικής Αρχής) που μέχρι το 2010 ονομαζόταν ΕΣΥΕ (Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδας). Για τα κόλπα που χρησιμοποίησε η κυρία αυτή τιμωρήθηκε δύο φορές από το Πειθαρχικό Συμβούλιο Δικαστών, αλλά δυστυχώς η τιμωρία της δεν ήταν αρκετή κατά την γνώμη μου. Επίσης, επειδή είχα κληθεί ως μάρτυρας, γνωρίζω ότι το 2014 η κ. Έλενα Πεδιαδίτη τελούσε υπό δικαστική διερεύνηση για υπεξαγωγή εγγράφων που είχαν αφαιρεθεί από την δικογραφία της υπόθεσης ΕΛΣΤΑΤ. Σήμερα, το πρόσωπο αυτό συνεχίζει να εργάζεται ως Ανακρίτρια στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.

Η μείζονος εθνικού ενδιαφέροντος υπόθεση των ψευδών στοιχείων του δημοσίου χρέους και ελλείμματος της χώρας μας, που αποτέλεσαν την δικαιολογία για την υπαγωγή μας στα Μνημόνια και την καθυπόταξη της χώρας μας, υποβλήθηκε σε πλήθος μπλόκα-παρεμβάσεις στο έργο της Ελληνικής Δικαιοσύνης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Eurostat, καθώς και από τις Ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Θα θυμίσω ότι οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος κκ Γρ. Πεπόνης και Π. Παπανδρέου ανέλαβαν αυτεπαγγέλτως την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ αμέσως μετά τις καταγγελίες μου και την επιβεβαίωση τους και από άλλα μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, ιδιαίτερα από τον Αντιπρόεδρο κ. Ν. Λογοθέτη καθώς και το μέλος του ΔΣ κ. Κ. Σκορδά, στα πλαίσια της πρόσκλησης όλων των μελών του ΔΣ από την Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής τον Σεπτέμβριο 2011 για να παρουσιάσουμε το έργο μας στην ΕΛΣΤΑΤ. Στην συνέχεια, και εντός του 2011 την κ. Π. Παπανδρέου αντικατέστησε ο κ. Σπ. Μουζακίτης.

Θυμίζω την προσπάθεια από τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου για την απομάκρυνση από την θέση τους των εισαγγελέων οικονομικού εγκλήματος κκ Πεπόνη και Μουζακίτη οι οποίοι τον Δεκέμβριο του 2011 μεταξύ άλλων δήλωσαν τα εξής:

«… δεν δεχόμαστε να είμαστε Εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δε δεν δεχόμαστε να αποτελέσωμε ένα άλλοθι και μία θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους, που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του Οικονομικού Εγκλήματος…».

Μετά από ένα περίπου χρόνο ενδελεχούς εξέτασης δεκάδων μαρτύρων και διερεύνησης των καταγγελιών για την τεχνητή διόγκωση του δημοσίου ελλείμματος του 2009, οι ως άνω οικονομικοί εισαγγελείς κατέληξαν στο Πόρισμα Πεπόνη με το οποίο διαπιστώνονταν επαρκείς ενδείξεις για την δίωξη του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και για ψευδή βεβαίωση κατά συναυτουργία με τους δύο υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ, κκ Ξενάκη Αθανασία και Κων/νο Μολφέτα, σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Δημοσίου, υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος.

Και οι παρεμβάσεις έσωθεν και έξωθεν συνεχίστηκαν. Όμως, όπως σε όλα τα επαγγέλματα, έτσι και στην Δικαιοσύνη υπάρχουν αδέκαστοι Δικαστικοί Λειτουργοί και χάρις σ’αυτούς η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ ευελπιστούμε ότι οδεύει στο Ανοικτό Ακροατήριο του Κακουργιοδικείου με όλες τις συνέπειες για τους οικονομικούς δολοφόνους της πατρίδας μας.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών στις 14 Ιουλίου 2015 με το βούλευμά του 1149/2015 έστειλε στο εδώλιο τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου (εγκάθετο του ΔΝΤ) για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση με τις εξής κατηγορίες:

(1) είπε ψέματα στο Ελληνικό κράτος ότι παραιτήθηκε από το ΔΝΤ ενώ δεν είχε παραιτηθεί όπως απαιτούσε ο αρχικός ν.3832/2010 πριν το «ξεδόντιασμά» του από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά κατ’ εντολή των Βρυξελλών,

(2) σφετερίστηκε τις αρμοδιότητες του ΔΣ και μετέτρεψε την ΕΛΣΤΑΤ σε μονοπρόσωπη εξουσία,

(3) δεν καλούσε συνεδριάσεις του ΔΣ,

(4) διαβίβασε παράνομα το δημόσιο χρέος και έλλειμμα του 2009 στην Eurostat (Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία) χωρίς την έγκριση του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ.

(5) Επί πλέον, όλα τα παραπάνω διέπραξε εκ προθέσεως με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του και σε άλλον ηθικό και υλικό όφελος.

Με τις κατηγορίες αυτές, ο Γεωργίου παραπέμφθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για να δικαστεί στις 2 Σεπτεμβρίου 2015. Όμως, ο κατηγορούμενος Γεωργίου δεν εμφανίστηκε, δήλωσε ασθένεια του δικηγόρου του μέσω άλλου δικηγόρου και ζήτησε αναβολή της δίκης, δηλώνοντας επιπλέον ότι είναι κάτοικος εξωτερικού (αν και με τόσο βαρείς κατηγορίες θα έπρεπε, κατά την γνώμη μου και σύμφωνα με άλλες ελαφρότερες περιπτώσεις, να του έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα). Η δίκη του αναβλήθηκε για τις 7 Δεκεμβρίου 2015. Νομικοί με πληροφόρησαν ότι μπορεί να ζητήσει μέχρι 4 (τέσσερεις) αναβολές.

Στο παραπάνω βούλευμά του, 1149/2015, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, αν και έπραξε αδέκαστα στην περίπτωση του πλημμεληματικού σκέλους του εγκλήματος Γεωργίου, εντούτοις στο κακουργηματικό σκέλος το ίδιο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών υιοθέτησε την πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών κ. Αντωνίου Λιόγα, σύμφωνα με τον οποίο το κακουργηματικό σκέλος του εγκλήματος, δηλαδή η ψευδής διόγκωση του δημοσίου ελλείμματος του 2009 κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου δεν μπορούσε κατά την γνώμη του να στοιχειοθετηθεί. Αξίζει να τονιστεί ότι η πρόταση του κ. Αντωνίου Λιόγα το καλοκαίρι 2015 ήταν φωτοτυπία της πρότασης του Αντεισαγγελέα Εφετών κ. Ιωάννη Κούτρα το καλοκαίρι 2014, ο οποίος, κ. Κούτρας, είχε ευθυγραμμιστεί με τις απόψεις της τιμωρηθείσας Ανακρίτριας το 2013 κ. Έλενας Πεδιαδίτη. Με άλλα λόγια, φαίνεται ότι ο κ. Α. Λιόγας ξεπέταξε την δικογραφία ΕΛΣΤΑΤ χωρίς να την διαβάσει επιμελώς όπως έπρεπε να έχει κάνει ένας αδέκαστος Δικαστής και απλώς αντέγραψε ό,τι είχε προτείνει ο κ. Κούτρας. Σημειώνεται ακόμα ότι η πρόταση του κ. Κούτρα το καλοκαίρι 2014 είχε απορριφθεί από το τότε Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με το βούλευμά του 1212/2014 το οποίο διέτασσε περαιτέρω διερεύνηση και κλήση των κατηγορουμένων για κατάθεση, απαραίτητη νομική πράξη στην οποία δεν είχε προβεί, ως έδει, η κ. Πεδιαδίτη. Η εντολή αυτή του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών του 2014 (το οποίο βέβαια είχε διαφορετική σύνθεση από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών του 2015) εξετελέσθη από τον Ανακριτή κ. Χριστόφορο Λινό, αλλά το υλικό που συγκέντρωσε ο κ. Λινός φαίνεται ότι δεν απασχόλησε τον Εισαγγελέα κ. Αντώνιο Λιόγα, ο οποίος για να ξεμπερδεύει με την ΕΛΣΤΑΤ, ή επειδή ίσως έγινε παρέμβαση στο έργο του, υπέβαλε ως πρότασή του στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών του 2015 απλή φωτοτυπία της απορριφθείσας πριν ένα χρόνο πρότασης του Αντεισαγγελέα κ. Κούτρα. Όλα αυτά βέβαια φαίνεται ότι αποσκοπούσαν στην καθυστέρηση της δικάσιμης με την ελπίδα παραγραφής του εθνικού εγκλήματος.

Συνοπτικά, στις 14 Ιουλίου του 2015, το υπό νέα σύνθεση Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με το βούλευμά του 1149/2015, αν και έπραξε το αδέκαστον για το πλημμέλημα του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ και τον παρέπεμψε να δικαστεί, όπως αναφέρω παραπάνω, εντούτοις για το κακούργημα της ψευδούς διόγκωσης του δημοσίου χρέους και ελλείμματος του 2009 υιοθέτησε την πρόταση των κκ. Α. Λιόγα-Ι.Κούτρα για αθώωση του Γεωργίου και των δύο συγκατηγορούμενών του υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ.

Τί έγινε μετά το βούλευμα 1149/2015 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών;

Με την νομική βοήθεια του πρώην Εισαγγελέα και νυν Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, κ. Ιωάννη Σακκά (ο οποίος έχει πάντα και ανιδιοτελώς βοηθήσει με τις νομικές του γνώσεις) υποβάλαμε με τον πρώην Αντιπρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Νικόλαο Λογοθέτη, αίτηση και σχετικό Υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για άσκηση αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο του αθωωτικού σκέλους του βουλεύματος 1149/2015. Η αίτηση υπεβλήθη στις 27 Ιουλίου 2015.

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2015 η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κα Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου με την Έκθεση Αναιρέσεως αριθ. 37/2015 απεφάνθη υπέρ της αναίρεσης κατά του αθωωτικού μέρους του βουλεύματος 1149/2015 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών. Η Έκθεση Αναιρέσεως 37/2015 αποτελεί καταπέλτη κατά του Γεωργίου και των συγκατηγορουμένων του. Σχετικό ρεπορτάζ έχει γραφτεί στην Κυριακάτικη Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στις 27/9/2015, καθώς και στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ 25/9-1/10/2015. Σας στέλνω σκαναρισμένες σελίδες.

Συγκεκριμένα, η Έκθεση Αναίρεσης δείχνει την ενδελεχή μελέτη που έγινε από την Αντεισαγγελέα κα Δημητρίου της δικογραφίας της ΕΛΣΤΑΤ διότι αναφέρονται συγκεκριμένα και λεπτομερή στοιχεία. Μεταξύ άλλων, η Έκθεση διαπιστώνει ότι οι Ευρωπαϊκοί Κανονισμοί για την μέτρηση του δημοσίου χρέους και ελλείμματος του 2009 παραβιάστηκαν κατ’ εξαίρεση για την Ελλάδα και εις βάρος της και ότι ακόμα και τα πρωτογενή στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν από τους κατηγορούμενους παραποιήθηκαν. Η Έκθεση Αναίρεσης διαπιστώνει ότι το προσβαλλόμενο βούλευμα 1149/2015 άλλοτε αγνοεί τις καταθέσεις των βασικών μαρτύρων και άλλοτε κάνει επιλεκτική εκτίμησή τους, ενώ η πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών κ. Αντωνίου Λιόγα αγνοεί παντελώς τις συμπληρωματικές αυτές μαρτυρικές καταθέσεις. Τονίζεται στην Έκθεση Αναίρεσης ότι έχει γίνει αναλυτική θεμελίωση της ζημίας των 210 δισεκ. ευρώ που υπέστη η χώρα μας λόγω της ψευδούς διόγκωσης του δημοσίου ελλείμματος 2009. Ακόμα, διαπιστώνεται ότι το προσβαλλόμενο βούλευμα 1149/2015 παραβίασε ευθέως και εκ πλαγίου τις ουσιαστικές ποινικές διατάξεις του εγκλήματος της ψευδούς βεβαίωσης. Και η Έκθεση καταλήγει ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την κακουργηματική δίωξη των τριών κατηγορουμένων, Γεωργίου, Ξενάκη και Μολφέτα, για τους οποίους πρέπει να γίνει κατηγορία

«για ψευδή βεβαίωση κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου, υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος (άρθρα 13α, 45, 242 παρ.3-1, 263Α, Π.Κ. σε συνδυασμό με άρθρο 1 Ν.1608/1950) και σύμφωνα με το άρθρο 485 Κ.Π.Δ και κατ’ ανάλογη εφαρμογή των άρθρων 518-519 Κ.Π.Δ. να παραπεμφθεί η υπόθεση για νέα κρίση στο ίδιο Συμβούλιο Εφετών, που θα συγκροτηθεί από άλλους δικαστές, εκτός από εκείνους που συμμετείχαν.» (από την Έκθεση Αναίρεσης)

Περαιτέρω εξελίξεις:

Στις 6 Νοεμβρίου 2015, δηλαδή πριν λίγες μέρες, το Ε' ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου συνεδρίασε με 5-μελές Συμβούλιο για να αποφανθεί επί της Εκθέσεως Αναιρέσεως αριθ. 37/2015 της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κας Ξ. Δημητρίου. Ευελπιστούμε βέβαια ότι η πρόταση της κας Ξ. Δημητρίου θα βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο της Έκθεσης Αναίρεσης. Το λέω αυτό διότι έχουμε τόσο πολύ καεί που τώρα φυσάμε και το γιαούρτι που λέει ο λαός μας.

 

Το να παραπεμφθεί η υπόθεση του κακουργηματικού σκέλους της υπόθεσης ΕΛΣΤΑΤ σε νέο Συμβούλιο Εφετών αποτελεί κατά την γνώμη μας τέχνασμα μιάς ακόμα καθυστέρησης της εθνικά δίκαια απαιτούμενης παραπομπής στο Ακροατήριο των οικονομικών δολοφόνων για να μάθει ο Ελληνικός λαός και η διεθνής κοινότητα την αλήθεια για το Ελληνικό δημόσιο χρέος και έλλειμμα του 2009. Αν οι κατηγορούμενοι είναι αθώοι, τότε δεν πρέπει να φοβούνται το Δικαστήριο. Όπως όμως γίνεται φανερό από τα πραγματικά περιστατικά, δεν είναι καθόλου αθώοι, αλλά εξετέλεσαν εντολές των ψευτο-εταίρων και δανειστών μας προστατευόμενοι από το σάπιο Ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Ως επίλογο θα ήθελα να ρωτήσω την σημερινή «αριστερή» κυβέρνηση:

  • Γιατί κύριοι και κυρίες ούτε καν θίγετε το ζήτημα της παραπάνω Έκθεσης Αναίρεσης;

  • Σας το έχουν απαγορεύσει κάποιοι Ράντερμάχερς και οι συν αυτώ; διότι είναι και οι ίδιοι εμπλεκόμενοι στην αλλοίωση των στοιχείων του 2009;

  • Γιατί έχετε αφήσει την ΕΛΣΤΑΤ στα χέρια των οικονομικών μας δολοφόνων;

  • Δραπετεύοντας στο εξωτερικό ο Ανδρέας Γεωργίου, άκουσον! άκουσον! «διόρισε» αντικαταστάτριά του την συγκατηγορούμενή του, κ. Αθανασία Ξενάκη, η οποία λειτουργεί ως πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ παράνομα, μάλιστα επιβάλλοντας πρόστιμα στους συναδέλφους της, διαλύοντας ό,τι έχει απομείνει από την πάλαι ποτέ Εθνική Στατιστική μας Υπηρεσία και συνεχίζοντας το μαγείρεμα των στοιχείων.

  • Γιατί κύριοι και κυρίες δεν διορίζετε έναν αξιοπρεπή επιστήμονα ως προσωρινό πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ μέχρι να σας δώσουν εντολή οι δανειστές να εφαρμόσετε, έστω και αυτόν τον «ξεδοντιασμένο», στατιστικό νόμο 3832/2010 και να διοριστεί κάποιος άλλος στην θέση του προέδρου, τουλάχιστον νόμιμα;

Συνεχίστε λοιπόν κύριοι και κυρίες να ζητιανεύετε αντί, βασιζόμενοι κυρίως στην ΣΛΕΕ (Συνθήκη για την Λειτουργία της ΕΕ) άρθρο 340, και στο τρίτο Πρωτόκολλο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, αλλά και σε άλλες Διεθνείς Συνθήκες, να απαιτήσετε την διαγραφή των 210 δισεκ. ευρώ της ζημίας που υπέστη η χώρα μας από την ψευδή διόγκωση των στοιχείων.

Τα 210 δισεκ. ευρώ είναι τα ισοδύναμα που ψάχνετε,

και όχι οι φόροι στο κρασί!

ΖΓ/14-11-2015