Blog

Η αδίστακτη εξαπάτηση του λαού από το Γιώργο Παπανδρέου που οδήγησε στη συνειδητή επιλογή της οικονομικής κατοχής της χώρας..10/5/2018

Η αδίστακτη εξαπάτηση του λαού από το Γιώργο Παπανδρέου που οδήγησε στη συνειδητή επιλογή της οικονομικής κατοχής της χώρας.

 

 

O ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕ «ΥΠΟΓΕΙΑ» ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 

 

Όλη αυτή η συζήτηση για τη χρεοκοπία, βεβαίως, που δηλώνει έμμεσα την παταγώδη αποτυχία του επονείδιστου και καταστροφικού για τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους, αλλά και για την ελληνική οικονομία Μνημονίου που υπέγραψε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.

 

Υποτίθεται ότι αυτό το επάρατο Μνημόνιο θα γλίτωνε τουλάχιστον τη χώρα από τη χρεοκοπία, πετώντας, βέβαια, τους εργαζομένους, τους νέους, τους μικρομεσαίους και τους συνταξιούχους στον Καιάδα. Δεν πέτυχε, όμως, ούτε καν αυτό!

Ενισχύονται έτσι οι βάσιμες υποψίες ότι το Μνημόνιο αποσκοπούσε πρωτίστως και συνειδητά στο να μειώσει τους μισθούς και τις συντάξεις όλου του ελληνικού λαού και να καταλύσει όλα τα εργασιακά δικαιώματα που είχαν κατακτηθεί με αγώνες ενός ολόκληρου αιώνα.

 

Η ερμηνεία αυτού του Μνημονίου αποκτά ραγδαία ολοένα και περισσότερους οπαδούς, ιδίως όταν είδαν τη δημοσιότητα συνταρακτικές δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος-Καν, του πρώην γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

 

Ο πρώην διευθυντής του Δ.Ν.Τ. αποκάλυψε ότι δούλευε επί μήνες «υπόγεια» με την κυβέρνηση Παπανδρέου για να καταρτίσουν το δυσώδες Μνημόνιο, την ίδια ώρα που ως πρωθυπουργός έλεγε στον ελληνικό λαό τα εντελώς αντίθετα πράγματα από αυτά που προέβλεπε το Μνημόνιο, που μυστικά κατάρτιζε και τα οποία μέτρα του Μνημονίου καθόρισαν φυσικά την κυβερνητική πολιτική του Γ. Παπανδρέου στη συνέχεια. 

 

ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

 

Είναι όντως πολύ αποκαλυπτικές οι δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος-Καν, για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο Δηλώνει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων:

«Δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια.

 

Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του Δ.Ν.Τ., αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στο λαό»!

 

Και ο πρώην διευθυντής του Δ.Ν.Τ. συνεχίζει αποκαλύπτοντας και το χρόνο που άρχισε αυτή η «υπόγεια» δουλειά, όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε:

 

«Αλλά από την αρχή με είχε πάρει πολλές φορές τηλέφωνο.

 

Με είχαν πάρει τηλέφωνο το Νοέμβριο - Δεκέμβριο του 2009, λέγοντάς μου ότι χρειάζονται βοήθεια». Το πολιτικό πρόβλημα που εγείρεται είναι σοβαρό.

 

Όχι γιατί ο Γ. Παπανδρέου κράτησε μυστική τη δουλειά επί μήνες που έκανε «υπόγεια» με τον Ντομινίκ Στρος-Καν για να υπαγάγει την Ελλάδα σε καθεστώς υποτελές προς το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. μέσω του Μνημονίου, αλλά γιατί το ίδιο διάστημα που ετοίμαζε το Μνημόνιο έλεγε τα εντελώς αντίθετα πράγματα ο ίδιος προς τον ελληνικό λαό και μάλιστα δημοσίως.

 

Όχι μόνο προεκλογικά, αλλά και επί δύο - τρεις μήνες τουλάχιστον μετά τις εκλογές. Ιδού π.χ. τι έλεγε ο Γ. Παπανδρέου στις 11 Δεκεμβρίου 2009, σε συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει στις Βρυξέλλες, αμέσως μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.: «Τα σενάρια για την προσφυγή μας στο Δ.Ν.Τ. δεν υπάρχουν»!

 

Πλήρης και συνειδητή εξαπάτηση του ελληνικού λαού, δηλαδή, στο θέμα του Μνημονίου - την ώρα που το ετοίμαζε επί μήνες «υπόγεια» με το Δ.Ν.Τ., διαβεβαίωνε τους Έλληνες ότι δήθεν «σενάρια προσφυγής στο Δ.Ν.Τ. δεν υπάρχουν».

 

ΑΝΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ «ΦΙΛΟΣ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

 

Φυσικά, ο Γ. Παπανδρέου ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος πολιτικός είναι που λέει συνειδητά ψέματα, προετοιμάζοντας κάτι επώδυνο για το λαό. Εξοργιστικό, όμως, είναι πολύ περισσότερο το γεγονός ότι στην ίδια συνέντευξη ο πρωθυπουργός υποσχόταν την εντελώς αντίθετη πολιτική από αυτή που προετοίμαζε από κοινού με το Δ.Ν.Τ.

 

Έλεγε π.χ. χαρακτηριστικά: «Ναι, σκληρά μέτρα απέναντι στη διαφθορά, όχι σκληρά μέτρα απέναντι στον κοσμάκη και στο συνταξιούχο και στο μισθωτό... Δηλαδή, όλα αυτά τα χρόνια, τα τελευταία 5-6 χρόνια, ο μισθωτός έφταιγε που φτάσαμε σε έλλειμμα 13%... Το να κόψεις σήμερα το μισθό ή τη σύνταξη δεν δημιουργεί βιωσιμότητα στην ελληνική οικονομία. Δεν απαντά στο πραγματικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας.

 

Το τονίζω αυτό. Να φύγουμε από αυτή την ιδεοληψία!» είχε υπογραμμίσει στις 11 Δεκεμβρίου 2009, δύο ολόκληρους μήνες αφότου το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε πάρει πανηγυρικά την εξουσία με την ψήφο του ελληνικού λαού.

 

«Να φύγουμε από την ιδεοληψία» του να κόψουμε μισθούς και συντάξεις, γιατί αυτό «δεν δημιουργεί βιωσιμότητα στην ελληνική οικονομία», διακήρυσσε αποφασιστικά ο πρωθυπουργός - και στη συνέχεια... ρήμαξε κυριολεκτικά μισθούς και συντάξεις!

 

Άναυδος μένει κανείς εμπρός σε τέτοια αδίστακτη εξαπάτηση του λαού. Αφού τις εκλογές τις είχε πια κερδίσει και αφού δούλευε ήδη «υπόγεια» για το Μνημόνιο, η στοιχειώδης πολιτική εντιμότητα επέβαλε τουλάχιστον να μην πει τίποτα για τα θέματα αυτά ο Γ. Παπανδρέου - όχι να λέει τα ακριβώς, μα ακριβώς αντίθετα από όσα ετοιμαζόταν να κάνει!

 

Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

 

Οι αποκαλύψεις του Ντομινίκ Στρος-Καν, ότι από την αρχή, από το Νοέμβριο - Δεκέμβριο του 2009 άρχισαν οι διαπραγματεύσεις με το Μνημόνιο, αμέσως δηλαδή μετά την άνοδο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην εξουσία, επιβεβαιώνει την άποψη ότι η προσφυγή στο Μνημόνιο ήταν συνειδητή πολιτική επιλογή του Γ. Παπανδρέου.

 

Ο διευθυντής του Δ.Ν.Τ. επιβεβαιώνει έτσι αυτό που είχε πει σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ πριν από ακριβώς ένα χρόνο ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, αμέσως μόλις το Μνημόνιο είχε περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο: «Όταν ανέλαβε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. τη διακυβέρνηση της χώρας (σ.σ. οι εκλογές έγιναν στις 4 Οκτωβρίου του 2009), διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο Δ.Ν.Τ. ...

 

Το Δ.Ν.Τ., ως πρώτη και μόνη επιλογή που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου και μετά...» είχε αποκαλύψει ο Φ. Σαχινίδης, στη συνέντευξή του.

 

Από τις 5 Οκτωβρίου 2009, την πρώτη μέρα στην εξουσία της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός και το στενό οικονομικό επιτελείο του είχαν την άποψη ότι μόνη λύση ήταν το Δ.Ν.Τ., μας πληροφορεί ο Φ. Σαχινίδης.

 

Οι αποκαλύψεις του Ντομινίκ Στρος-Καν επιβεβαιώνουν ότι όντως ο Γ. Παπανδρέου κινήθηκε αμέσως προς την κατεύθυνση αυτή.

 

Συνδιαμόρφωσαν με το Δ.Ν.Τ. τους όρους του Μνημονίου, δουλεύοντας από κοινού «υπόγεια» με την κυβέρνηση Παπανδρέου επί μήνες και τελικά ο πρωθυπουργός επέβαλε στην Ελλάδα το Μνημόνιο, που από την αρχή επιδίωκε, όπως μας είχε ανακοινώσει ειλικρινώς ο Φ. Σαχινίδης. με πληροφορίες από enet.gr