Blog

Έχει και το θράσος να κάνει δηλώσεις για την έξοδο από τα μνημόνια ο Εθνικός Θάνατος των επόμενων γενεών

 

Όλοι και ειδικά τα κόμματα αποσιώπησαν σε επίπεδο κοινοβουλίου τις τραγικές ευθύνες του βρώμικου ΠΑΣΟΚ και της διακυβέρνησης της χώρας με τις μίζες , τις ρεμούλες και την παραποίηση των στοιχείων ,τόσο επί Σημίτη όσο και επί Παπανδρέου.

 

Και σήμερα έχει το θράσος ο Εθνικός Θάνατος Παπανδρέου να κάνει και δηλώσεις , υποδείξεις για το τι πρέπει να κάνουμε στο μέλλον του θανάτου μας , στο μέλλον του θανάτου των επόμενων γενεών.

 

Αλλά σε ένα κράτος όπου σιώπησαν οι θεσμοί , με πρώτο εκείνο του κοινοβουλίου, που ως όφειλε έπρεπε να αναδείξει δημόσια όλες τις πτυχές που μας οδήγησαν να βρεθούμε σε αυτή τη θανατηφόρο μνημονιακή  8 ετία ,δεν έχεις να περιμένεις και πολλά , αφού όλοι οι πολιτικοί έχουν απολέσει πλέον σε σημαντικό βαθμό την εμπιστοσύνη των πολιτών....

 

Δείτε τις δηλώσεις του Εθνικού Θάνατου και αναλογιστείτε όλοι οι πολιτικοί τις ευθύνες σας,  που επιλέξατε για την καρέκλα να κρυφτείτε πίσω από την αλήθεια , μία αλήθεια που όλοι πλέον γνωρίζουν.

 

Δείτε τις δηλώσεις και το θράσος του Εθνικού θανάτου....

 

Η σημερινή έξοδος της Ελλάδας από τα προγράμματα διάσωσης που εισήχθησαν πριν από οκτώ χρόνια για να αποφευχθεί μια οικονομική κατάρρευση και να αποκατασταθεί η ανάπτυξη της υπερχρεωμένης οικονομίας είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, στο πρακτορείο Xinhua.

«Είναι καλοδεχούμενο το γεγονός ότι μετά από οκτώ χρόνια προγραμμάτων προσαρμογής τώρα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις αγορές χρήματος σε λογικά επιτόκια. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Αλλά και πάλι, δεν υπάρχει λόγος για εορτασμούς», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου, πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, σε γραπτή δήλωσή του προς το Xinhua.

Η Ελλάδα έχει τώρα έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, ωστόσο έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ, η λιτότητα συχνά έπληξε το πιο αδύναμο στρώμα της κοινωνίας και η ανεργία είναι υψηλή με πολλούς νέους να μεταναστεύουν για να βρουν δουλειά σε άλλες χώρες, σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Τώρα είναι η ώρα για νέες πρωτοβουλίες, επενδύσεις και κοινωνικές πολιτικές που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να ενισχύσει τις δικές της δυνατότητες, να ενδυναμώσει τη βιώσιμη ανάπτυξη και να μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες», δήλωσε.

Είναι επίσης ευθύνη των Ελλήνων να αποφύγουν τα λάθη στο μέλλον, όπως αυτά που εκτροχίασαν τον προϋπολογισμό και εκτίναξαν το χρέος το 2009, λάθη που υπονόμευσαν την αξιοπιστία της Ελλάδας διεθνώς, τόνισε.

«Η πεποίθησή μου είναι ότι σε αυτό το κρίσιμο σημείο χρειάζεται να αναπτύξουμε μια ευρύτερη συναίνεση στη χώρα μας, που θα οδηγήσει τη χώρα μας σε περαιτέρω θεσμικές και οικονομικές αλλαγές», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα βοηθήσουν στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, την επιτάχυνση της οικονομικής σύγκλισης με άλλες χώρες της ΕΕ και θα δημιουργήσουν κίνητρα για να επιστρέψουν πίσω πολλοί Έλληνες, εξήγησε.

«Μετά από πολλά χρόνια θυσιών, ο ελληνικός λαός απαιτεί, και είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα έχει την ικανότητα να το καταφέρει, μια μετάβαση σε μια πιο σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη, διατηρώντας τα ελλείμματα και το χρέος υπό έλεγχο, προσφέροντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας και ελπίδα για τον ελληνικό λαό», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου.