Blog

7 Οκτωβρίου 2008, Ο Καραμανλής μιλάει για τη διεθνή κρίση και η αντιπολίτευση τον κατηγορεί για " σκάνδαλα" και " νεοφιλελευθερισμό"

Να πώς αποπροσανατόλισαν τον ελληνικό λαό!

Να πώς έκλεισαν τα μάτια και τα αυτιά του πολίτη για να μην αντιληφθεί την κρισιμότητα της περιόδου που διήγαμε και την αναγκαότητα των αλλαγών
Την ώρα που αγωνιζόταν  Έλληνας πρωθυπουργός κάποιοι οργάνωναν τα Βατοπέδια και σήκωναν " αντάρτικο" στο κόμμα!
Ο ρόλος τους φάνηκε στο πέρασμα των χρόνων!
Η σκευωρία του Βατοπεδίου κατάρρευσε και οι πάσης φύσεως Τατούληδες έδρεψαν προσωρινά τις δάφνες της προδοσίας τους
 
7 Οκτωβρίου 2008
Εγγυήσεις στους πολίτες για την ασφάλεια των καταθέσεών τους έδωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Ο Κώστας Καραμανλής διαβεβαίωσε πάλι, αυτή τη φορά από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως ασφαλές και φερέγγυο, μίλησε ωστόσο για παγκόσμια κρίση που χρειάζεται διαρκή επαγρύπνηση. 

Κατά τα άλλα ο κ. Καραμανλής κάνοντας εκτεταμένη αναφορά στη οικονομική κρίση και στις επιπτώσεις της στην ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία, τόνισε ότι προκαλεί σημαντική υποχώρηση της ανάπτυξης, δημιουργεί το μεγαλύτερο πληθωρισμό της τελευταίας 15ετίας, προκαλεί αύξηση των επιτοκίων, καθώς και της ανεργίας.

Ξέρουμε τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία και τις εσωτερικές παθογένειες, ανέφερε ο πρωθυπουργός, ωστόσο, επανέλαβε ότι η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη από τις μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση και έχει σημαντικές αντοχές. Το έλλειμμα μειώθηκε, οι ρυθμοί ανάπτυξης εξακολουθούν να είναι από τους υψηλότερους στην Ευρωζώνη, ενώ η ανεργία μειώνεται. Τα αποτελέσματα της πολιτικής μας επιβεβαιώνουν την ορθότητά της και επιβάλλουν τη συνέχιση και την επιτάχυνση της μεταρρυθμιστικής πολιτικής.

Περιγράφοντας τις προτεραιότητές του ο κ. Καραμανλής, είπε ότι η πρώτη είναι η ενίσχυση των ασθενέστερων. Η αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ανεργίας. Η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης μέσα από την ενεργοποίηση του ταμείου για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι αυτοσκοπός, είπε ο κ. Καραμανλής, ανταποκρίνεται σε ανάγκες. Γιατί να πληρώνουν οι φορολογούμενοι τρία εκατομμύρια ευρώ την ημέρα για την Ολυμπιακή Αεροπορία και τον ΟΣΕ, όταν αυτά τα ποσά μπορούν να διατεθούν για να αναβαθμιστεί η παιδεία και η κοινωνική ασφάλιση, για να ενισχυθεί η ανάπτυξη, ο παραγόμενος πλούτος και το κοινωνικό μέρισμα ;

Ο κ. Καραμανλής επιτέθηκε στην αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για ανευθυνότητα και αναξιοπιστία ενώ ειδικά για την οικονομική κρίση σημείωσε πως ακόμα και οι ίδιοι δεν βλέπουν τα μεγάλα προβλήματα. «Ένας δρόμος, ένας στόχος κι ένας γνώμονας υπάρχει για μας: το δημόσιο συμφέρον», κατέληξε ο κ. Καραμανλής δηλώνοντας κατηγορηματικά πως με τα κάθε είδους συμφέροντα δεν θα υπάρχει συμβιβασμός σε βάρος του μέλλοντος της χώρας.

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Έχουμε ένα πρωθυπουργό εσωτερικής κατανάλωσης ένα πρωθυπουργό που εδώ και αρκετό καιρό έχει εγκαταλείψει τις ευθύνες του ως πρωθυπουργός της χώρας. Τον απασχολεί μόνο το πως θα καλύψει ένοχους υπουργούς και πως θα χειρίζεται ενοχλητικούς βουλευτές, για τα προβλήματα του πολίτη δεν έχει να πει τίποτα, τίποτα από αυτά που λέει δεν αγγίζουν την κοινωνία για αυτό και η Ελληνική κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη της σε αυτή την κυβέρνηση και προσωπικά στον κ. Καραμανλή υπογράμμισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχολιάζοντας την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα

«Σήμερα το πρωί παρακολουθήσαμε μια δημοσιογραφικού τύπου καταγραφή της πραγματικότητας από τον Πρωθυπουργό. Εκείνο που επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά είναι η απουσία πολιτικής διεξόδου από την κρίση. Ο κ. Καραμανλής, ,δέσμιος των νεοφιλελεύθερων εμμονών του, καταρρέει μαζί με την πολιτική του», αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΝ.