Blog

Πώς θα σκότωναν τον Καραμανλή....Η απόπειρα δολοφονίας δεν ήταν παραμύθι, με τη βούλα της Δικαιοσύνης πλέον όλη η αλήθεια

#
  

 Στις 19 Απριλίου η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενο τον πράκτορα της CIA William Basil  και η  σύνδεση με τη σκοτεινή «αυτοκτονία» του Τσαλικίδη.

 

Η απόπειρα δολοφονίας δεν ήταν παραμύθι, με τη βούλα της Δικαιοσύνης πλέον όλη η αλήθεια. 

 

 

Ειδικότερα, ως μάρτυρες έχουν κλητευθεί ο πρώην διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), πρέσβης Ιωάννης Κοραντής, ο άλλοτε επικεφαλής του τμήματος κατασκοπείας της ΕΥΠ, Κώστας Αγγελάκης, ο πρώην υποδιοικητής της ΕΥΠ, Σ. Τσιτσιμπής και άλλοι που γνώριζαν από «πρώτο χέρι» την υπόθεση.

 

Ο πράκτορας - «φάντασμα» της CIA


Όπως αναφέρει η εφημερίδα, κεντρικό πρόσωπο του σχεδίου για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Κώστα Καραμανλή εμφανίζεται ο διαβόητος Ελληνοαμερικανός πράκτορας της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), William Basil.

 

Κατά την ίδια πηγή, ο Basil, με καταγωγή από την Κάρπαθο, είναι εκείνος που έστησε το δίκτυο των υποκλοπών σε βάρος τόσο του πρώην πρωθυπουργού όσο και μελών του τότε Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ φέρεται ως εμπλεκόμενος και στην υπόθεση της δολοφονίας του 39χρονου υπαλλήλου της Vodafone, Κώστα Τσαλικίδη.

 

Όπως αναφέρει το πόρισμα του επίκουρου ανακριτή κατά της Διαφθοράς, Δημήτρη Φούκα, ο Basil είχε επιχειρήσει κατά το διάστημα Αυγούστου 2014 – Μαρτίου 2015 να αποσπάσει απόρρητες πληροφορίες που αφορούσαν στα συμφέροντα της Ελληνικής Δημοκρατίας, στήνοντας ένα ευρύ δίκτυο τηλεφωνικών υποκλοπών.

 

Μάλιστα, κατά το πόρισμα, αναφέρεται πως η σύζυγος του Basil ήταν εκείνη που είχε αγοράσει τα περιβόητα καρτοκινητά - «σκιές» από την Ακτή Μιαούλη, με το ψευδώνυμο «Πέτρος Μάρκου». Αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση δεκάδων πολιτικών προσώπων, μελών της τότε κυβέρνησης Καραμανλή.

 

Όπως προέκυψε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου σε μία από τις τέσσερις τηλεφωνικές συνδέσεις, η τηλεφωνική σύνδεση είχε ενεργοποιηθεί σε άλλη συσκευή, με στοιχεία συνδρομητή «American Embassy» (ελλ. αμερικανική Πρεσβεία).

 

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του William Basil έχουν ασκηθεί βαρύτατες κατηγορίες για κατασκοπεία και παραβίαση μυστικών της πολιτείας.

 

Η «ενέδρα θανάτου» στη Νέα Μάκρη


Σύμφωνα, πάντα, με τη «Δημοκρατία», το πόρισμα Φούκα αποκαλύπτει, εξάλλου, πώς έδρασε η ομάδα που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Κώστα Καραμανλή το 2008, στήνοντας ενέδρα κατά το πενθήμερο 20 – 25 Απριλίου στη Νέα Μάκρη, στη συμβολή των φαναριών που οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ.

 

Υπήρξε τότε εμπλοκή περίπου 30 δευτερολέπτων ανάμεσα σε πράκτορες της ρωσικής FSB (που επιχειρούσε να προστατέψει τον πρώην πρωθυπουργό) και ατόμων που ανήκαν στις ομάδες παρακολούθησης του πρώην πρωθυπουργού.

 

Τα άτομα της πρώτης ομάδας ήταν ένοπλα και ήταν τέσσερα στον αριθμό, ενώ οι πράκτορες της άλλης πλευράς ήταν δύο αλλά άοπλοι.

 

Αμέσως μόλις οι δεύτεροι έγιναν αντιληπτοί από τους πρώτους, τράπηκαν σε φυγή, με μια κίτρινη μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες, ενώ είχαν εγκαταλείψει κι ένα βαν στο σημείο της ενέδρας, μέσα στο οποίο βρέθηκαν εκρηκτικά, όπλα, κιάλια νυχτερινής παρατήρησης, κουκούλες, ρούχα μεταμφίεσης, συστήματα επικοινωνίας συντονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ. και χάρτες με το ακριβές δρομολόγιο και τις κινήσεις του Κώστα Καραμανλή.


Η δίκη αναμένεται, όπως είναι λογικό, με εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς αφορά σε μια υπόθεση με σκοτεινό παρασκήνιο και πρωτοφανείς προεκτάσεις, που στιγμάτισαν την πολιτική ζωή του τόπου.